DIETETYKA (MODUŁ I): OGÓLNOPOLSKA SZKOŁA REDUKCJI NADWAGI - ZDROWA LINIA Czas trwania kursu: 29-30.05.2010 Ośrodek Medyczne Szkolenia Podyplomowe Pakt we współpracy z wybitnymi specjalistami z dziedziny dietetyki, biochemii i odnowy biologicznej, przygotował niezwykłą ofertę edukacyjną- praktyczny kurs: Dietetyka- proces redukcji tkanki tłuszczowej.
Znajomość zasad prawidłowego odżywiania jest podstawowym elementem zachowania urody oraz zdrowego i aktywnego stylu życia. Efektem braku wiedzy o właściwych nawykach żywieniowych jest alarmująca liczba osób z nadwagą, która już teraz przybrała charakter globalnej epidemii. Niewłaściwa dieta, mała aktywność fizyczna i siedzący tryb życia prowadzą do rozwoju chorób cywilizacyjnych: otyłości, nadciśnienia, miażdżycy i in., które stają się przyczyną większości zgonów w Polsce. Niezbędna jest zatem aktualna, profesjonalna wiedza na temat prawidłowego odżywiania się prowadzącego do redukcji tkanki tłuszczowej i zachowania zdrowej i smukłej sylwetki.
Cel kursu:
Dodatkowo uczestnictwo w kursie ułatwi lepsze zrozumienie siebie i swojego organizmu, a poznanie zasad zdrowego odżywiania, pozwoli wyeliminować błędy żywieniowe dotychczas popełniane oraz zagwarantuje zachowanie smukłej sylwetki.
Korzyści z uczestnictwa:
Absolwenci kursu otrzymają imienny certyfikat, który udokumentuje zdobytą przez nich wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu dietetyki i procesu redukcji tkanki tłuszczowej. Certyfikat uprawnia do opracowywania indywidualnych planów żywieniowych dla pacjenta/klienta. Nowe kwalifikacje Absolwenta posłużą zmianie nawyków żywieniowych, przyczyniając się do osiągnięcia wymarzonej figury pacjenta/klienta. Gwarantem osiągnięcia satysfakcjonujących i trwałych rezultatów redukcji tkanki tłuszczowej będzie zdobycie umiejętności łączenia prawidłowo zbilansowanej diety z aktywnością fizyczną.
Kurs skierowany dla: